ENNL

Onderwijs en stages

Palompon Institute of Technology

Sinds 2001 heeft de KVNR een samenwerkingverband met de Filipijnse zeevaartschool Palompon Institute of Technology (PIT) voor het opleiden van officieren voor de Nederlandse vloot. De bewaking van de kwaliteit van het zeevaartonderwijs bij het PIT ligt bij de STC Group (STC International) uit Rotterdam. Door PIT, STC en de KVNR werd in 2005 het Netherlands Shipping Training Centre (NSTC) opgericht voor het verzorgen van maritieme trainingen in Palompon. Het NSTC biedt onder meer de STCW-cursussen ‘Basic Training, Proficiency in Survival Craft and Rescue Boat’, ‘Advanced Fire Fighting’ en ‘Medical First Aid’.

IMG_6572.JPG
Tjitso Westra 150.JPG
Dossierhouder

 

Tjitso Westra
Bemanningszaken en Opleidingen

010 2176 277
westra@kvnr.nl 

Nathan Habers 150.JPG
Persvoorlichting

 

Nathan Habers
Public Relations

06 5200 0788
010 2176 264
habers@kvnr.nl

Ontstaansgeschiedenis

Sinds 2001 heeft de KVNR een samenwerkingsverband met de Filippijnse zeevaartschool Palompon Institute of Technology (PIT) voor het opleiden van officieren voor de Nederlandse vloot. De bewaking van de kwaliteit van het zeevaartonderwijs bij het PIT ligt bij de STC Group (STC International) uit Rotterdam.

Sinds het begin van de samenwerking werden door 27 rederijen 18 lichtingen van in totaal 1.971 stagiairs geselecteerd. Hiervan is ca. 50% nog steeds in dienst als officier of stagiair.

Door PIT, STC en de KVNR werd in 2005 het Netherlands Shipping Training Centre (NSTC) opgericht voor het in Palompon aanbieden van o.a. de STCW-trainingen die zijn vereist voor het verkrijgen van de eerste vaarbevoegdheid als wachtofficier. In combinatie met de reguliere opleiding bij PIT wordt zo een totaalpakket aangeboden. De dagelijkse leiding van NSTC is in handen van de STC Group (STC International). 

Door NSTC worden de volgende 11 cursussen aangeboden:

 • Basic Training (BST) 
 • Rating Forming Part of a Navigational Watch (DWK) 
 • Rating Forming Part of an Engineering Watch (EWK) 
 • Prevention of Alcohol and Drug Abuse in the Maritime Sector (PADAMS) 
 • Sexually Transmitted Diseases, HIV, AIDS prevention in the Maritime Sector (SHAPIMPS) 
 • Proficiency in Survival Craft and Rescue Boat (PSCRB) 
 • Advanced Fire Fighting (AFF) 
 • Medical Emergency First Aid (MEFA) 
 • Entry Enclosed Spaces (EES) 
 • Draft Survey (DS)
 • Security Awareness/Designated Security Duties

Rampspoed en wederopbouw

Ook wanneer er sprake is van rampspoed door overmacht ligt er soms een verantwoordelijkheid bij de sector om actie te ondernemen. Toen de Filippijnen in 2013 werden getroffen door orkaan Yolanda, werden ook grote delen van het Palompon Institute of Technology en het Netherlands Shipping Training Centre verwoest.

Wat nog veel erger was is dat de lokale bevolking ernstig gedupeerd was door de ramp. De KVNR heeft in totaal 315.000 euro gedoneerd aan de lokale bevolking, veelal familieleden van de studenten aan de zeevaartschool. Lees meer informatie over de onderwijsactiviteiten van de KVNR in de Filippijnen.