ENNL
wtbkEK

Eerste Kamer stemt in met anti-piraterij-wet

De maritieme sector is zeer verheugd dat de Eerste Kamer op 19 maart heeft ingestemd met het toestaan van bewapende particuliere maritieme beveiligers aan boord van Nederlandse koopvaardijschepen. Anders dan tijdens de stemming in de Tweede Kamer een jaar geleden, oordeelde D66 in de Eerste Kamer vandaag wel inhoudelijk positief over het wetsvoorstel.

schoon

Ambitieuze klimaat- en milieuvisie Nederlandse reders

Tijdens de KVNR-nieuwjaarsreceptie op woensdag 16 januari is de brochure ‘Voor een schone Nederlandse zeescheepvaart’ met een hernieuwde visie gelanceerd. Nederlandse reders zetten in op minimaal 70% absolute reductie in 2050 t.o.v. 2008. Daarmee is deze doelstelling ambitieuzer dan de reductiedoelstelling die vorig jaar is overeengekomen door de Internationale Maritieme Organisatie (IMO).

nieuwjaarsreceptie2019

Nieuwjaarsreceptie 2019

“De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders heeft nieuw elan”, zegt covoorzitter Karin Orsel bij de aanvang van de nieuwjaarsreceptie afgelopen woensdag, verwijzend naar de nieuwe mensen van de KVNR en de nieuwe uitstraling sinds 2018. Wat 2019 houdt voor de Nederlandse ondernemers in de zeevaart, daarover mag gastspreker Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland, het spits afbijten.

Women in Maritime

Winnaar Maritime KVNR Shipping Award 2018

5
5
true
true
true
5
5

Willemswerf blauw

Stuur ons uw bericht of vraag