ENNL
180605 - Slider - WtBK

Piraterij: Eerste Kamer aan zet

In het voorjaar van 2018 nam de Tweede Kamer het wetsvoorstel Wet ter Bescherming Koopvaardij (tegen piraterij) aan. Bijna een jaar later, op 12 maart a.s., behandelt de Eerste Kamer het wetsvoorstel. De Nederlandse maritieme sector roept al ruim 10 jaar om dergelijke wetgeving en hoopt dat de Eerste Kamer het voorstel ook zal steunen.

schoon

Ambitieuze klimaat- en milieuvisie Nederlandse reders

Tijdens de KVNR-nieuwjaarsreceptie op woensdag 16 januari is de brochure ‘Voor een schone Nederlandse zeescheepvaart’ met een hernieuwde visie gelanceerd. Nederlandse reders zetten in op minimaal 70% absolute reductie in 2050 t.o.v. 2008. Daarmee is deze doelstelling ambitieuzer dan de reductiedoelstelling die vorig jaar is overeengekomen door de Internationale Maritieme Organisatie (IMO).

nieuwjaarsreceptie2019

Nieuwjaarsreceptie 2019

“De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders heeft nieuw elan”, zegt covoorzitter Karin Orsel bij de aanvang van de nieuwjaarsreceptie afgelopen woensdag, verwijzend naar de nieuwe mensen van de KVNR en de nieuwe uitstraling sinds 2018. Wat 2019 houdt voor de Nederlandse ondernemers in de zeevaart, daarover mag gastspreker Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland, het spits afbijten.

Women in Maritime

Winnaar Maritime KVNR Shipping Award 2018

5
5
true
true
true
5
5

Willemswerf blauw

Stuur ons uw bericht of vraag