Zeevaartonderwijs

Zeevaartstage 16+

Schepen die de hele wereld over varen… dat is zeevaart. Deze schepen vervoeren allerlei goederen die jij elke dag gebruikt, zoals je iPhone, een nieuw paar schoenen of de bananen die je eet. Wel 90% van alle goederen wordt per schip vervoerd. De zeevaart is erg belangrijk voor de Nederlandse economie. Onze schepen behoren tot de wereldtop. Ze zijn hightech, modern en veilig en er is voldoende werk.

dummy
CONTACT

 

zeevaartstage@kvnr.nl

 

(+31) 010 2176 287

 

www.kvnr.nl/meevaren 

KVNR - Nathan Habers - Public Relations, Crisisco├Ârdinatie en Geopolitiek - web
Persvoorlichting

 

Nathan Habers
Public Relations

06 5200 0788
010 2176 264
habers@kvnr.nl

Wil jij misschien zeevarende worden?

Soorten schepen
Er zijn schepen in vele soorten en maten, van cruise- en sleepvaart tot containerschepen en van zware ladingvaart tot de gas- en chemicaliënvaart. De Nederlandse schepen varen zowel tussen de Europese landen als wereldwijd. 

Werken op zee is de beste keuze, omdat je...

  • De hele wereld ziet.
  • 4 tot 6 maanden per jaar vrij bent.
  • Voldoende baankansen hebt na het behalen van het diploma.
  • Een goed startsalaris hebt.
  • Snel carrière maakt.
  • Een avontuurlijke en praktijkgerichte wereldbaan hebt.
  • Veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid hebt.

Spreekt dit je aan? Dan is de zeevaart op zoek naar jou.

 

Een carrière op zee is een wereldbaan

Je ziet de hele wereld en komt in havensteden waar anderen alleen maar van dromen. Op het schip maak je deel uit van een internationale bemanning. Aan boord wordt voornamelijk Engels gesproken.

Elke dag is anders

Werken op een schip betekent veel eigen verantwoordelijkheid. Hier werk je zelfstandig maar ook in teamverband. De werkzaamheden zijn afwisselend, uiteenlopend van navigeren tot het onderhoud van de vele machines, motoren en computers.

Whatappen, zwemmen en gamen

Op zee is via satellietcommunicatie e-mail met de wal mogelijk. Ook kan je steeds vaker Whatsappen via de internetverbinding in de havens. Aan boord zijn er genoeg mogelijkheden om te ontspannen, zoals fitness, films kijken, zwemmen of gamen. Omdat je nauw samenwerkt met andere bemanningsleden maak je snel nieuwe vrienden.

 

 

Baankansen
Na het behalen van het diploma heeft een afgestuurde zeevarende een goed toekomstperspectief. Zo biedt de sector voldoende werkgelegenheid en ook verdient een startende zeevarende een boven gemiddeld salaris. 

Uitstekende doorgroeimogelijkheden
De sector biedt ook uitstekende doorgroeimogelijkheden. Hoe meer ervaring wordt opgedaan en vaartijd wordt verkregen, hoe hoger een zeevarende kan stijgen. Met perspectief op functies als hoofdwerktuigkundige, eerste stuurman of zelfs kapitein. Dit geldt zowel voor mbo- als hbo-opgeleiden. 

Wereld van mogelijkheden
De zeevaartschool biedt veel meer perspectieven dan alleen het varende beroep. Na een aantal jaren op zee te hebben gevaren, biedt de wal ook voldoende mogelijkheden. Een oud-zeevarende kan onder andere aan de slag bij een rederijkantoor, in de haven, als inspecteur bij de overheid, als loods of als scheeps- en jachtbouwer. Zeevarenden zijn immers breed opgeleid, zelfstandig en weten veel van techniek en veiligheid af. 

Technisch: sleutelen aan motoren

Tijdens het uitvoeren van de technische werkzaamheden ben jij meestal in de machinekamer te vinden. Hier zorg jij dat de hoofd- en hulpmotoren blijven draaien. Andere taken zijn bijvoorbeeld het bijhouden van het brandstofverbruik, zorg voor de elektronica en het maken van eigen drinkwater. Werktuigkundigen en hoofdwerktuigkundigen voeren deze technische werkzaamheden uit. Jij bent geschikt voor een technische functie als je van techniek houdt en het leuk vindt om aan machines en motoren te sleutelen. 

Nautisch: communiceren en navigeren

De nautische werkzaamheden vinden plaats op de brug. Hier zet je koers uit met behulp van de modernste navigatie. Ondertussen houd je het drukke scheepvaartverkeer in de gaten of heb je contact met inspecties en eigenaren van de lading. De stuurmannen en de kapitein verrichten deze nautische functies. De kapitein is de manager van het schip en eindverantwoordelijk. Lijkt je het leuk om een schip te besturen? Dan past een nautische functie bij jou.

Kennismaking zeevaart

Ben je 16 jaar of ouder dan kun je een paar dagen tot wel twee weken meevaren door Europa op een koopvaardijschip. Je wordt begeleid door de bemanning aan boord van het schip. Na afloop weet je zeker of je wilt werken op zee. 

Aanmelden 

Wil jij graag meevaren op een koopvaardijschip, meld je hieronder aan. Na aanmelding neemt de KVNR contact op om een reis in te plannen. Deelnemen aan het kort meevaren is kosteloos. De zeevaartstages 16+ in 2018 worden mogelijk gemaakt door financiering vanuit het opleidings- en ontwikkelingsfonds van de stichting Zeescheepvaart.

Aanmelden voor zeevaartstage 16+