Studie: zeevarende kan niet zonder goede band met walorganisatie

12 apr 2018

zdda

Resultaten sectoronderzoek duurzame inzetbaarheid in de zeevaart bekendgemaakt

 

Goede communicatie met de wal is een ‘must’ om zeevarende te blijven. Dat is de eerste van een tiental conclusies uit het onderzoek over duurzame inzetbaarheid van Nederlandse zeevarenden. Meer dan 500 zeevarenden van de circa 5.000 Nederlandse zeevarenden hebben meegewerkt aan het onderzoek, waarvan op woensdag 11 april 2018 de resultaten werden gepresenteerd in Putten. Het eindrapport werd door de onderzoekers van onafhankelijk bureau Factor Vijf Organisatieontwikkeling overhandigd aan de sociale partners uit de sector. Daarna deelde voormalig topsporter Jochem Uytdehaage zijn kennis met een besloten gezelschap zeevarenden en reders over duurzaam presteren.

 

“Kies een eigen route naar succes en wees daarbij creatief en innovatief”

Jochem Uytdehaage

 

Naast factoren die algemeen samenhangen met duurzame inzetbaarheid, kunnen er ook verschillen zijn tussen groepen in hun duurzame inzetbaarheid. Maakt het voor je duurzame inzetbaarheid bijvoorbeeld uit of je een hogere of een lagere functie aan boord hebt, of je met wisselende bemanning of met een relatief vast team vaart en of je een wachtfunctie hebt of niet? Dit is in het onderzoek allemaal meegenomen.

 

Initiatief

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Zeescheepvaart en het bestuur van de Stichting Zee-Risico 1996. Het onderzoek is daarnaast begeleid door vertegenwoordigers van zeevarendenvakbond Nautilus International en redersvereniging KVNR. Door middel van groepsinterviews en enquêtes onder werkgevers en werknemers is door Factor Vijf Organisatieontwikkeling in kaart gebracht wat er reeds wordt gedaan op het gebied van duurzame inzetbaarheid en op welke manieren wederzijds aan verbetering van de duurzame inzetbaarheid kan worden gewerkt. De tien conclusies met aanbevelingen in het eindrapport zijn daarvan de belangrijkste uitkomsten.

 

Duurzame inzetbaarheid

Door het veelvuldig gebruik van de term duurzaam, is het niet altijd duidelijk wat daarmee wordt bedoeld. Voor deze studie hebben de onderzoekers de definitie uit de academische studie Self-perceived employability: Development and validation of a scale van Rothwell en Arnold gebruikt. Deze luidt volgens het eindrapport: Duurzame inzetbaarheid is het vermogen om je huidige werk te houden en, indien nodig of gewenst, ander werk elders te krijgen.

 

Lees het rapport Zeewater door de aderen.

Maritime Awards 2018

MAG_logo_blue-low

Ledenportal

Inloggen voor KVNR-leden

Kalender

De KVNR is lid van

 

 

 

 

 

Uitgelicht