Banken komen met financieel instrument voor vergroening scheepvaart

22 feb 2018

De KVNR is verheugd over de overeenkomst die ING en de Europese Investeringsbank (EIB) op 19 februari jl. hebben getekend om groene investeringen van de zeescheepvaart en de binnenvaart te faciliteren. De kredietfaciliteit is in totaal 300 miljoen euro en beide banken dragen 150 miljoen euro bij. Zowel voor nieuwe schepen als bestaande schepen kan de faciliteit een duwtje in de rug zijn om innovatieve projecten met een duidelijk groen karakter te realiseren. Het verminderen van de uitstoot van vervuilende stoffen heeft de aandacht van de zeescheepvaart en met dit initiatief kunnen de ambities van de sector ondersteund worden.

 

De overeenkomst past binnen het kader van het Green Shipping Guarantee (GSG) Programme dat volgt uit het European Sustainable Shipping Forum (ESSF) waarin stakeholders uit de scheepvaartsector samenkomen met lidstaten en de Europese Commissie waar ook de KVNR nauw bij betrokken is. Voor de volledigheid treft u hieronder de link naar het bericht op de website van de EIB.

 

http://www.eib.org/infocentre/press/releases/all/2018/2018-036-ing-and-eib-provide-eur-300m-to-finance-green-shipping?lang=-nl

Maritime Awards 2018

MAG_logo_blue-low

Ledenportal

Inloggen voor KVNR-leden

Kalender

MET Event

15 maart 2018

Korting leden KVNR: metevent.maritiemnederland.com

De KVNR is lid van

 

 

 

 

 

Uitgelicht