Wagenborg Shipping wint Maritime KVNR Shipping Award 2017

7 nov 2017

magWagenborg

Op de twaalfde editie van het Maritime Awards Gala heeft Wagenborg Shipping gisteren de Maritime KVNR Shipping Award 2017 in de wacht gesleept voor het concept EasyMax. Vlootdirecteur Theo Klimp nam de prijs namens Wagenborg Shipping uit handen van juryvoorzitter Tineke Netelenbos, de voormalige KVNR-voorzitter. Dit scheepstype, waarvan het m.s. Egbert Wagenborg het eerste schip is, is het grootste schip dat ooit in het noorden van Nederland is gebouwd.

 

EasyMax staat voor ‘Easy to operate, Maximum performance’. De jury heeft veel lof uitgesproken voor de manier waarop dit schip is gerealiseerd. Bij het scheepsontwerp is men teruggegaan naar de basis door alle niet essentiële elementen weg te laten. Deze ‘kunst van het weglaten’ heeft er sterk aan bijgedragen dat het een lichtgewicht schip is geworden met optimale ladingcondities en geschikt voor verschillende ladingen. Zo heeft het schip ook een open top notatie.

 

Met een laag energieverbruik, toegang tot de belangrijke systemen vanaf de wal en sociale innovatie door de accommodatie voor de bemanning optimaal comfortabel te maken zit dit schip boordevol geavanceerde technologie, onder andere met het oog op de mentale gezondheid van de bemanning.

 

 

Maritime Awards 2018

MAG_logo_blue-low

Ledenportal

Inloggen voor KVNR-leden

Kalender

MET Event

15 maart 2018

Korting leden KVNR: metevent.maritiemnederland.com

De KVNR is lid van

 

 

 

 

 

Uitgelicht