Nederlandse vlag op de 4e plaats van ranglijst Paris MoU

21 jun 2017

De Nederlandse vlag staat op de 4e plaats van de witte lijst van Paris MoU, een uitmuntende score.

 

Dit is een stijging van acht plaatsen ten opzichte van 2016. Deze hoge notering is bereikt omdat de Nederlands gevlagde schepen bij de havenstaatcontroles uitgevoerd door de Paris MoU-landen de wet- en regelgeving goed bleken te hebben nageleefd. De KVNR streeft naar een positie in de top tien van de Nederlandse vlag op de witte lijst van Paris MoU. Die is nu dus weer bereikt.

 

Elk jaar stelt het secretariaat van het Paris MoU een ranglijst van vlaggenstaten op, met onderverdeling in een witte, een grijze en een zwarte lijst. De jaarlijkse notering wordt bepaald door de prestaties bij de havenstaatcontroles uitgevoerd door de landen aangesloten bij het Paris MoU in de voorgaande drie jaren.

 

Op de witte lijst staan de vlaggenstaten waarvan de schepen zich goed houden aan de internationale maritieme regelgeving op het gebied van milieu, veiligheid en arbeidsomstandigheden. In 2017 zijn dit 43 staten.

 

Op de zwarte lijst staan dit jaar 12 vlaggenstaten waarvan de schepen zich niet voldoende aan de regelgeving houden. Congo, Tanzania en Togo zijn de slechtst presterende staten.

Maritime Awards 2018

MAG_logo_blue-low

Ledenportal

Inloggen voor KVNR-leden

Kalender

MET Event

15 maart 2018

Korting leden KVNR: metevent.maritiemnederland.com

De KVNR is lid van

 

 

 

 

 

Uitgelicht