KVNR-directeur Martin Dorsman benoemd tot secretaris-generaal van de ECSA

3 okt 2017

K.V.N.R. Martin Dorsman.03.JPG

Martin Dorsman, directeur van de KVNR, is per 1 november 2017 benoemd tot secretaris-generaal van de ECSA, de European Community Shipowners’ Associations. Deze positie kwam vacant door het vertrek van Patrick Verhoeven.

 

Martin Dorsman trad 1 september 2006 in dienst van de KVNR, eerst als plv. directeur en vanaf juni 2011 als directeur. Hij vervulde veel internationale posities bij zowel de ECSA als bij de ICS, de mondiale koepel van redersverenigingen.

 

De internationale scheepvaart staat voor grote uitdagingen. Een zeer belangrijke betreft het verder vergroenen, waardoor de CO2-uitstoot van de scheepvaart fors gaat afnemen. “De scheepvaart moet onderdeel zijn van de oplossing van het klimaatvraagstuk. Als secretaris-generaal van de ECSA kan ik daar een belangrijke rol bij spelen, samen met de internationale partners van ECSA”, aldus Martin Dorsman. "Tegelijkertijd dient Europa een aantrekkelijke vestigingslocatie te blijven voor reders, gezien de centrale positie van de scheepvaart in de maritieme cluster. Ook hier ligt een grote rol voor ECSA."

Maritime Awards 2018

MAG_logo_blue-low

Ledenportal

Inloggen voor KVNR-leden

Kalender

MET Event

15 maart 2018

Korting leden KVNR: metevent.maritiemnederland.com

De KVNR is lid van

 

 

 

 

 

Uitgelicht