Holland America Line bestelt derde cruiseschip in korte tijd

23 jan 2017

Nog geen jaar geleden liet de Holland America Line (HAL) zijn efficiënte en duurzame aanwinst ms Koningsdam te water Het is inmiddels het 14de schip van de HAL onder Nederlandse vlag. Enkele maanden later in oktober won het bedrijf samen met trainingscentrum C-SMART de KVNR Shipping Award. En terwijl het zusterschip ms Nieuw Statendam in aanbouw is met verwachte oplevering in november 2018, heeft het bedrijf nu alweer zijn zinnen gezet op een derde schip in de Pinnacle-klasse. Moederbedrijf Carnival Corporation heeft voor het megaproject een overeenkomst bereikt met de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri S.p.A.

 

Met een inhoud van 99.500 bruto ton en een capaciteit om ca. 2.660 passagiers te vervoeren zal het schip na oplevering, naar verwachting in 2021, een forse uitbreiding zijn van de bestaande cruiseactiviteiten van de Holland America Line. Het schip zal duidelijk herkenbaar zijn als een merk van de HAL. Bovendien zullen unieke elementen worden verwerkt in toevoeging op bestaande innovaties die we al kennen van het ms Koningsdam en het ms Nieuw Statendam, zoals technologische toepassingen om het brandstofverbruik te verminderen.

 

 

Carnival Corporation

De Holland America Line (HAL) is sinds 1989 onderdeel van de Carnival Corporation. Dit grootste ‘reisbureau’ van de wereld is eigenaar van 10 cruisemerken en vervoert jaarlijks 11,5 miljoen gasten over zee. Sinds 2014 vormt de HAL, binnen Carnival Corp., samen met haar zusterrederijen Princess Cruises, Seabourn en P&O Australia de Holland America Group.

 

De overeenkomst omvat ook de aanbouw van ’s werelds eerste schip speciaal voor de Chinese markt voor een ander dochterbedrijf van de Carnival Corporation en zusterrederij, Princess Cruises. Door de nieuwe overeenkomst van Carnival Corporation, waarvoor de contracten waarschijnlijk definitief getekend worden in de komende maanden, worden er maar liefst 19 schepen opgeleverd tussen 2017 en 2022.

Maritime Awards 2018

MAG_logo_blue-low

Ledenportal

Inloggen voor KVNR-leden

Kalender

De KVNR is lid van

 

 

 

 

 

Uitgelicht