Grootste in Groningen gebouwde schip gedoopt m.s. Egbert Wagenborg

28 apr 2017

20170421_072715812_iOS

Op vrijdagochtend 21 april is het zover, de familie Wagenborg komt onder veel belangstelling bijeen om het nieuwste schip van de vloot te verwelkomen in de familie en het te dopen tot m.s. Egbert Wagenborg. Een mooie dag in Delfzijl.

 

Het is een imponerend schip. De hoge boeg met de daar bovenuit torende hypermoderne brug zou misschien zelfs angst inboezemen als het in een militaire kleur was gestoken. Nee, het duidelijk herkenbare rood met grijs van Wagenborg heeft een heel andere uitstraling. Zodra je dit innovatieve ‘EasyMax’-schip tegemoet loopt zie je een staaltje scheepsbouwkunde van formaat. Dat blijkt ook tijdens de rondleiding op het schip. Het schip is voorzien van de beste voorzieningen voor de bemanning en zelfs een autonome infrastructuur zodat vanaf de wal toegang mogelijk is tot de brug en de machinekamer in geval van problemen. De capaciteit om lading te vervoeren is natuurlijk van een bijzonder groot belang. Het schip is ontworpen voor optimale ladingscondities (ruimvolume van 625.000 cubic feet of 17.698.029 liter). Dat blijkt wel als je vanaf de brug metersdiep de grote laadruimte in kijkt. Met een minimaal brandstofverbruik en walstroom is het schip met recht schoon te noemen.

 

Meer weten over de EasyMax? Bekijk de video van Koninlijke Wagenborg.

 

Grootste schip ooit in de regio

Het m.s. Egbert Wagenborg is het grootste schip dat ooit is gebouwd in de noordelijke provincies. Een groter schip kan niet gebouwd worden in de regio, omdat het nieuwste schip van Koninklijke Wagenborg de maximale afmetingen heeft die daar mogelijk zijn, namelijk 149,95 meter lang en 15,90 meter breed. Het schip is in 18 maanden gebouwd door scheepswerf Koninklijke Niestern Sander. De indirecte werkgelegenheid binnen de maritieme cluster wordt binnen dit project ingeschat op 80 manjaren, een belangrijke impuls voor de werkgelegenheid in Noord Nederland.

 

 

Op de brug

20170421_080206439_iOS

Maritime Awards 2018

MAG_logo_blue-low

Ledenportal

Inloggen voor KVNR-leden

Kalender

De KVNR is lid van

 

 

 

 

 

Uitgelicht