Alle genomineerden Maritime Awards Gala 2017 bekend

27 jul 2017

mag16

Met de uitreiking van vijf prestigieuze Maritime Awards wordt ook dit jaar de innovatiekracht van de Nederlandse maritieme cluster gevierd. De jury’s hebben de inzendingen voor de verschillende prijzen beoordeeld en inmiddels zijn alle genomineerden bekend. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de twaalfde editie van het Maritime Awards Gala op 6 november 2017 in de RDM Onderzeebootloods in Rotterdam.

 

Reders, scheepswerven, studenten, ontwerpers en toeleveranciers komen voor een Maritime Award in aanmerking, wanneer ze hun meerwaarde voor de Nederlandse maritieme cluster hebben aangetoond of een inspirerend voorbeeld van innovatiekracht voor anderen zijn. Alle genomineerden voor de hieronder genoemde prijzen zijn nu bekend en staan vermeld op de website van de Maritime Awards.

 

Maritime KVNR Shipping Award

Deze prijs is voor onderscheidende bedrijfsvoering op het gebied van scheepsinnovatie en voor sociale organisatorische en milieukundige innovatie binnen de zeescheepvaart. De prijs moet nog meer bewustzijn bij rederijen stimuleren voor verdere vergroening, meer veiligheid, hogere efficiency en met uitstekend opgeleide bemanningen. Onze genomineerden waren al bekend: Koole Engineering, Van Oord en Wagenborg Shipping.

 

Maritime RNLN Van Hengel-Spengler Award

Deze prijs is voor de beste operationele innovatie, bedacht door studenten tot 35 jaar. Het winnende onderzoek moet (kunnen) leiden tot nieuwe inzichten, concepten of innovaties, die bijdragen aan het verbeteren van de operationele inzet van marine-eenheden.

 

Maritime Innovation Award

Deze award wil meer bekendheid geven aan de vernieuwende kracht, die uitgaat van de maritieme en offshore toeleveringsindustrie. Ook moet de prijs innovatieve ontwikkelingen binnen de maritieme cluster stimuleren.

 

Maritime Designer Award

Deze prijs is voor jonge maritieme ontwerpers met een vernieuwende aanpak. Onderwerpen variëren van een originele ontwerpmethode voor een scheepstype, of voor scheepssystemen. De prijs wordt ondersteund door Secretariaat Samenwerkende Maritieme Fondsen.

 

Maritime Award: KNVTS Schip van het Jaar

Deze prijs wordt ieder jaar toegekend aan een in Nederland (of buitenlandse vestiging van een Nederlands bedrijf) ontworpen en (af)gebouwd schip, waarbij wordt gekeken naar criteria als baanbrekend, milieu, veiligheid en economie.

 

Maritime Awards Gala

Het Maritime Awards Gala 2017 wordt mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsors: Damen Shipyards Gorinchem, Europort, NNPC en Wärtsilä Netherlands. Het gala vindt plaats tijdens de Maritime Week wordt georganiseerd door de Stichting Maritime Awards Gala, waarin vertegenwoordigd zijn:

 

  • Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR);
  • Netherlands Maritime Technology (NMT);
  • Koninklijke Nederlandse Vereniging van Technici op Scheepvaartgebied (KNVTS);
  • Koninklijke Marine (KM);
  • Nederland Maritiem Land (NML);
  • Nationaal Instituut voor de Scheepvaart en Scheepsbouw (NISS).

Maritime Awards 2018

MAG_logo_blue-low

Ledenportal

Inloggen voor KVNR-leden

Kalender

MET Event

15 maart 2018

Korting leden KVNR: metevent.maritiemnederland.com

De KVNR is lid van

 

 

 

 

 

Uitgelicht