NMT en KVNR openen 2022 met Maritieme Spraakmakers

KVNR

De coronamaatregelen staan helaas nog niet toe om een nieuwjaarsreceptie te organiseren, maar NMT en de KVNR laten zich niet makkelijk uit het veld slaan. Daarom openen we gezamenlijk het nieuwe jaar met ‘Maritieme Spraakmakers’, een eenmalige bruisende online ochtendtalkshow met als hoofdthema: Hoe aantrekkelijk is Nederland voor de maritieme sector? BNR-presentator Rens de Jong gaat daar op woensdag 19 januari a.s. van 08:00 tot 09:00 uur met verschillende tafelgasten uitgebreid op in.

Rens-@-Tem-de-Tijd-1-kopie

Sinds de lancering in 2020 van het Maritiem Masterplan voor tientallen emissieloze schepen van Nederlandse bodem zijn er veel stappen gezet om concreet uitvoering aan het plan te gaan geven vanaf 2022. Ter voorbereiding is een aanvraag voor ruim 365 miljoen euro het Nationaal Groeifonds ingediend en is al ruim 50 miljoen subsidie toegekend aan innovatieve projecten om de scheepvaart te verduurzamen.

BNR-presentator Rens de Jong gaat met diverse tafelgasten vanuit de maritieme sector en daarbuiten in gesprek over nut en noodzaak van het Maritiem Masterplan en wat er moet gebeuren in Nederland om het meeste uit het masterplan te halen. Kortom, hoe aantrekkelijk is Nederland voor de maritieme sector? Geflankeerd door Annet Koster en Bas Ort, zwengelt Rens de Jong als kenner van zakelijk Nederland een prikkelende discussie aan over groen ondernemerschap, (internationale) politiek, innovatie, verduurzaming, arbeidsmarkt en meer. Wat heeft Nederland anno 2022 de maritieme sector nog te bieden of moet die vraag juist andersom worden gesteld?

Tafelgasten zijn o.a. Wout Janssens van Jumbo Maritime, Albert Jan Swart van ABN-AMRO, Bas Buchner van MARIN, Frans-Paul van der Putten van Clingendael, Frank Nieuwenhuis van eConowind, Jaap de Jong namens Van Oord en landelijk voorzitter van de JOVD Daphne Lodder en haar collega Joris Hetterscheid van de Jonge Democraten. Het belooft een prikkelen discussie te  worden over groen ondernemerschap, (internationale) politiek, innovatie, verduurzaming, arbeidsmarkt en meer. Want wat heeft Nederland anno 2022 de maritieme sector nog te bieden of moet die vraag juist andersom worden gesteld?

Noteer 08:00-09:00 uur op 19 januari 2022 in je agenda en schrijf je nu alvast in. Het uitgebreide programma volgt na de jaarwisseling.

Ga naar de livestream!

Graag tot ziens op 19 januari 2022 tijdens Maritieme Spraakmakers!