Minister lanceert promotiecampagne Nederlandse vlag

Lodewijk Wisse

Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft tijdens de maritieme beurs Europort het startsein gegeven voor de promotiecampagne voor de Nederlandse vlag. Met een druk op de knop lanceerde zij de Engelstalige website www.nlflag.nl. Dit deed zij samen met Raymond Ko (managing partner bij Marstrat) en Sibrand Hassing (voorzitter KVNR).

NL flag - web

NLFlag is een van de acties uit het Werkprogramma Maritieme Strategie, het actieplan van de minister om de maritieme sector aantrekkelijker te maken. 

Volgens Sibrand Hassing komt met deze website een lang gekoesterde wens van de zeevaart in vervulling. Alle informatie over de Nederlandse vlag, inclusief het registratieproces in een praktisch schema, is vanaf nu in één portal te vinden. Hij vulde aan dat het hier niet ophoudt, maar een begin is. Hassing: “Het verbeteren van het scheepsregister is een continu proces. Zeeschepen hebben namelijk een vrije vlagkeuze. Het is ondernemers en ondernemingen niet vreemd om de weg van de monster weerstand te kiezen. Niet alleen in vaarroutes, maar ook in vlagkeuze. Daarom moeten niet alleen de reders, maar ook de Nederlandse vlag zelf vechten voor een toppositie in de mondiale concurrentie.”