Terugkijken: Groot Maritiem Verkiezingsdebat

Nathan Habers

Vanochtend organiseerde de KVNR het Groot Maritiem Verkiezingsdebat 2021. Tijdens dit ‘opstartwebinar’ gingen kandidaat-Tweede Kamerleden onder leiding van onafhankelijk journalist en presentator Twan Huys met elkaar in debat over maritieme thema’s die voor de Nederlandse reders van groot belang zijn.

debat

Kandidaten Stieneke van der Graaf (CU), Tjeerd de Groot (D66), Mark Harbers (VVD), Christa Oosterbaan (PvdA), Wytske Postma (CDA), Chris Stoffer (SGP) en Noortje Thijssen (GroenLinks) gingen met elkaar in debat over thema’s zoals verduurzaming en financiering, veiligheid van mens en lading en natuurlijk niet te vergeten COVID-19 en de nu actuele vaccinatie uitdaging.

Debat gemist?

Het Groot Maritiem Verkiezingsdebat werd georganiseerd als alternatief voor de reguliere, op de derde woensdag van januari, jaarlijkse nieuwjaarsreceptie die begrijpelijkerwijs door de coronamaatregelen helaas niet kon plaatsvinden.

Tegelijkertijd staan de Tweede Kamerverkiezingen voor de deur. Op 17 maart, dat is over precies 9 weken, is het zover. In de verkiezingsprogramma’s van de partijen zien de ondernemers uit de zeevaart echter niet voldoende terug over de maritieme onderwerpen om een goede keuze voor een partij en kandidaat te maken. Het was daarom een uitgelezen moment om aan de hand van een debat alvast te onderzoeken waar de partijen staan als het gaat om onze mooie zeescheepvaart.