Nieuws

KVNR in Brussel

In Brussel is de KVNR niet alleen aangesloten bij ECSA, de koepel van Europese redersverenigingen, maar ook zelf actief. Daarin zijn gesprekken en overleggen met Europarlementariërs, ambtenaren van de Europese Commissie en Europese (maritieme) verenigingen en NGO’s erg belangrijk. Niet altijd is een dossier enkel relevant voor de zeevaart en kan worden samengewerkt met andere sectoren binnen én buiten het maritieme cluster.

Door inzichtelijk te maken wat de impact is van nieuw beleid of wetgeving op de zeevaart en waar nodig met alternatieven te komen, kunnen de belangen van de Nederlandse reders worden behartigd.

Europese zeevaart

KVNR - Marjolein van Noort - Financiering, Handel en Europese zaken - web
Vertegenwoordiger

 

Marjolein van Noort
Coördinator Europese zaken

010 2176 278
noort@kvnr.nl

KVNR - Nathan Habers - Public Relations, Crisisco├Ârdinatie en Geopolitiek - web
Persvoorlichting

 

Nathan Habers
Public Relations

06 5200 0788
010 2176 264
habers@kvnr.nl

Laatste nieuws

Portugal voorzitter Europese Unie per 1 januari 2021
Per 1 januari is Portugal voorzitter van de Europese Unie. Samen met Duitsland – tot 1 januari voorzitter - en Slovenië – na Portugal de voorzitter – wordt gewerkt aan het programma voor de EU om voor samenhang in het beleid te zorgen. Elk land benoemt prioriteiten en één daarvan voor Portugal is implementatie van de sociale pijler van de EU om zorg te dragen voor een klimaatransitie die niet alleen groen en digitaal is maar ook fair en inclusief. Priorities | EU2021PT (2021portugal.eu)

Wereldhandel
Twee handelsverdragen halen met regelmaat het nieuws. De eerste betreft het handelsverdrag tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk volgend op de Brexit en de tweede is het investeringsverdrag tussen de EU en China. Op de valreep van 2021 werden beide verdragen aangekondigd. Onderwerp van gesprek ten aanzien van de EU – China onderhandeling is de mate waarin het verdrag stand houdt in praktijk.